Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Alcatel informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Alcatel

De naam Alcatel komt van de voorganger van het bedrijf, dit was het telefoonbedrijfje Alsace Cable and Telephony. Het Franse bedrijf Alcatel was het dochterbedrijf van het Franse staatsbedrijf CGE. In april 2004 ontstond tussen TCL Corporation en Alcatel een joint-venture gericht op de mobiele telefoonmarkt, onder de naam Alcatel Mobile Phones. Vanwege de grote concurrentie in de smartphonemarkt fuseerde Alcatel in 2006 met Lucent Technologie. Deze twee bedrijven zijn toen verder gegaan als Alcatel-Lucent. Door de hevige concurrentie richt de fabrikant zich niet op de high-end markt, maar brengt de fabrikant zijn toestellen uit in het budget- en low-end segment. Als merknaam voor de toestellen werd lange tijd Alcatel OneTouch gebruikt. Sinds juni 2016 is de benaming OneTouch weggehaald.


Alcatel Telefoons

De toestellen van Alcatel staan vooral bekend om de betaalbare prijskaartjes die ze meekrijgen. Vaak zijn het interessante toestellen die je voor een lage prijs kunt kopen. Vanwege de moordende cocurrentie in de smartphonewereld, richt de fabrikant zich voornamelijk op toestellen met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Voor de beginnende smartphonegebruiker is een Alcatel-telefoon dan ook een zeer goede keuze.


Alcatel 5

Tijdens het Mobile World Congress presenteerde Alcatel een aantal nieuwe toestellen met 18:9-display. Hiertussen zat ook de Alcatel 5, een toestel met veel features en een bijzondere look! Dit toestel heeft namelijk alleen aan de bovenzijde nog een wat grotere schermrand. Hier vinden we onder andere een dubbele camera! Je schiet met dit toestel dus prachtige selfies. Door de minimale schermranden aan de zij- en onderkant neemt het 5.7-inchdisplay een groot deel van het toestel in. De Alacatel 5 is daarnaast voorzien van een forse 3000mAh accu, een razendsnelle vingerafdrukscanner en een gebruiksvriendelijk Android Oreo besturingssysteem.

Specificaties

 • 5.7-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • Dubbele frontcamera
 • Minimale schermranden

Alcatel 3

De 3-serie van Alcatel is de mid-rangeserie van de fabrikant. Alcatel richt zich bij deze toestellen op het design en wat minder op de performance. Zo kun je prima Facebook, WhatsApp en Netflix gebruiken, maar het spelen van een game gaat moeizamer. De 3-serie van Alcatel bestaat uit de goedkopere Alcatel 3C, de Alcatel 3L, de Alcatel 3X en de Alcatel 3. Alle smartphones uit deze lijn hebben een een HD-display tussen de 5.5 en de 6 inch, 16 of 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen en de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te stoppen!

Specificaties Alcatel 3

 • 5.5-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • Vingerafdrukscanner
 • Dual-sim

Alcatel 1-serie

De 1-serie van Alcatel bestaat uit de Alcatel 1, Alcatel 1C en de Alcatel 1X. Deze toestellen zijn alle drie prima instapmodellen met een schappelijke prijs. De Alcatel 1, de goedkopere variant van de drie, heeft een camera van 5 megapixels en draait op Android Oreo. De Alcatel 1C draagt een iets hoger prijskaartje en heeft onder andere een iets betere 8-megapixelcamera. De Alcatel 1X heeft een 13-megapixelcamera, 4G-internet en draait uit de doos op Android Oreo. De toestellen hebben een duidelijk beeldscherm en 8 of 16GB aan opslaggeheugen. Dit geheugen is met een microSD-kaart tot 128GB uit te breiden. Daarnaast zijn de Alcatel 1, 1C en 1X te gebruiken met twee simkaarten, zodat je op twee telefoonnummers tegelijk bereikbaar kunt zijn.

Specificaties Alcatel 1X

 • 5.3-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • Gezichtsherkenning
 • Dual-sim

Alcatel Besturingssysteem

De smartphones van Alcatel draaien allemaal op het besturingssysteem Android, dat ontwikkeld is door Google. Alcatel heeft daaroverheen zijn eigen aanpassingen gedaan, die niet al te veel afwijken van de standaardversie van Android. Op grafisch gebied is er wel redelijk wat aangepast; bijvoorbeeld achtergronden, iconen en kleuren zien er anders uit. Naast de standaard Google-applicaties als Gmail, YouTube, Chrome en Maps, heeft Alcatel zelf ook extra apps toegevoegd. Een handige toevoeging is bijvoorbeeld SwiftKey; met deze functie kun je typen door te swipen.


Alcatel Navigatie

Alcatel maakt gebruik van Google Maps om te navigeren. Dit is de meest gebruikte navigatie-app voor Android-toestellen. Google Maps heeft als belangrijk voordeel dat je vooraf je kaarten kunt laden, zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Zo brengt Maps je van A naar B zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt. Daarnaast houdt de app je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie en zoekt automatisch naar snellere routes bij files. Ten slotte kun je eenvoudig en snel de buurt verkennen. Maps laat de leukste eettentjes, winkels, hotels en plekjes in de buurt zien met slechts één tik op het scherm. Hierbij krijg je dan direct extra informatie te zien, zoals recensies en openingstijden. Je weet dan dus zeker dat dat leuke restaurantje ook echt zo leuk is als 'ie lijkt!


Alcatel Garantie en Reparatie

Net als de meeste fabrikanten biedt Alcatel aan haar klanten twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen. In het geval van accu’s en accessoires heb je recht op zes maanden garantie.

Op de pagina Garantie & Reparatie vind je meer informatie.