Alcatel informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Alcatel

De naam Alcatel komt van de voorganger van het bedrijf, dit was het telefoonbedrijfje Alsace Cable and Telephony. Het Franse bedrijf Alcatel was het dochterbedrijf van het Franse staatsbedrijf CGE. In april 2004 ontstond tussen TCL Corporation en Alcatel een joint-venture gericht op de mobiele telefoonmarkt, onder de naam Alcatel Mobile Phones. Vanwege de grote concurrentie in de smartphonemarkt fuseerde Alcatel in 2006 met Lucent Technologie. Deze twee bedrijven zijn toen verder gegaan als Alcatel-Lucent. Door de hevige concurrentie richt de fabrikant zich niet op de high-end markt, maar brengt de fabrikant zijn toestellen uit in het budget- en low-end segment. Als merknaam voor de toestellen werd lange tijd Alcatel OneTouch gebruikt. Sinds juni 2016 is de benaming OneTouch weggehaald.


Alcatel Telefoons

De toestellen van Alcatel staan vooral bekend om de betaalbare prijskaartjes die ze meekrijgen. Vaak zijn het interessante toestellen die je voor een lage prijs kunt kopen. Vanwege de moordende cocurrentie in de smartphonewereld, richt de fabrikant zich voornamelijk op toestellen met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Voor de beginnende smartphonegebruiker is een Alcatel-telefoon dan ook een zeer goede keuze.


Alcatel 5

Tijdens het Mobile World Congress presenteerde Alcatel een aantal nieuwe toestellen met 18:9-display. Hiertussen zat ook de Alcatel 5, een toestel met veel features en een bijzondere look! Dit toestel heeft namelijk alleen aan de bovenzijde nog een wat grotere schermrand. Hier vinden we onder andere een dubbele camera! Je schiet met dit toestel dus prachtige selfies. Door de minimale schermranden aan de zij- en onderkant neemt het 5.7-inchdisplay een groot deel van het toestel in. De Alacatel 5 is daarnaast voorzien van een forse 3000mAh accu, een razendsnelle vingerafdrukscanner en een gebruiksvriendelijk Android Oreo besturingssysteem.

Specificaties

 • 5.7-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • Dubbele frontcamera
 • Minimale schermranden

Alcatel 3 (2019)

In 2019 kwam Alcatel met een vernieuwde variant van de Alcatel 3 uit. Deze mid-range telefoon biedt een prima telefoon voor een zachte prijs. De Alcatel 3 (2019) heeft een grote batterij zodat de telefoon de hele dag mee kan gaan. Tevens is dit toestel beschikbaar met 32GB of 64 GB geheugen zodat je genoeg ruimte hebt voor alle foto's en video's die je kunt maken met de dubbele camera op de achterkant. Hiernaast heeft de Alcatel 3 (2019) ook een scherm van 5.9 inch, dual-sim en draait op Android Oreo!

Specificaties Alcatel 3 (2019)

 • 5.9-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB of 64GB uitbreidbaar geheugen
 • Vingerafdrukscanner
 • Dual-sim

Alcatel 1-serie

In 2019 heeft Alcatel de vernieuwde versie van de 1-serie uitgebracht. Deze bestaat uit de Alcatel 1C (2019), Alcatel 1 (2019) en de Alcatel 1S (2019). Deze toestellen zijn instapmodellen met een vriendelijke prijs. De goedkoopste is de Alcatel 1C. Dit toestel beschikt over 8GB opslag en heeft een 5-megapixelcamera. De Alcatel 1 lijkt op de 1C, alleen deze heeft een betere camera. Beide smartphones draaien op Android Go, wat een lichtere versie van Android is die wordt gebruikt in goedkopere telefoons. De Alcatel 1S steekt boven beide telefoons uit. Deze is verkrijgbaar in 32GB of 64GB opslag en heeft op de achterkant twee camera's. De 1S draait uit de doos op Android 9 Pie. Alle toestellen beschikken tevens over ruimte voor twee simkaarten.

Specificaties Alcatel 1S (2019)

 • 5.5-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB of 64GB uitbreidbaar geheugen
 • Vingerafdrukscanner
 • Dual-sim

Alcatel Besturingssysteem

De smartphones van Alcatel draaien allemaal op het besturingssysteem Android, dat ontwikkeld is door Google. Alcatel heeft daaroverheen zijn eigen aanpassingen gedaan, die niet al te veel afwijken van de standaardversie van Android. Op grafisch gebied is er wel redelijk wat aangepast; bijvoorbeeld achtergronden, iconen en kleuren zien er anders uit. Naast de standaard Google-applicaties als Gmail, YouTube, Chrome en Maps, heeft Alcatel zelf ook extra apps toegevoegd. Een handige toevoeging is bijvoorbeeld SwiftKey; met deze functie kun je typen door te swipen.


Alcatel Navigatie

Alcatel maakt gebruik van Google Maps om te navigeren. Dit is de meest gebruikte navigatie-app voor Android-toestellen. Google Maps heeft als belangrijk voordeel dat je vooraf je kaarten kunt laden, zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Zo brengt Maps je van A naar B zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt. Daarnaast houdt de app je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie en zoekt automatisch naar snellere routes bij files. Ten slotte kun je eenvoudig en snel de buurt verkennen. Maps laat de leukste eettentjes, winkels, hotels en plekjes in de buurt zien met slechts één tik op het scherm. Hierbij krijg je dan direct extra informatie te zien, zoals recensies en openingstijden. Je weet dan dus zeker dat dat leuke restaurantje ook echt zo leuk is als 'ie lijkt!


Alcatel Garantie en Reparatie

Net als de meeste fabrikanten biedt Alcatel aan haar klanten twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen. In het geval van accu’s en accessoires heb je recht op zes maanden garantie.

Op de pagina Garantie & Reparatie vind je meer informatie.