Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Alcatel informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Alcatel

De naam Alcatel komt van de voorganger van het bedrijf, dit was het telefoonbedrijfje Alsace Cable and Telephony. Het Franse bedrijf Alcatel was het dochterbedrijf van het Franse staatsbedrijf CGE. In april 2004 ontstond tussen TCL Corporation en Alcatel een joint-venture gericht op de mobiele telefoonmarkt, onder de naam Alcatel Mobile Phones. Vanwege de grote concurrentie in de smartphonemarkt fuseerde Alcatel in 2006 met Lucent Technologie. Deze twee bedrijven zijn toen verder gegaan als Alcatel-Lucent. Door de hevige concurrentie richt de fabrikant zich niet op de high-end markt, maar brengt de fabrikant zijn toestellen uit in het budget- en low-end segment. Als merknaam voor de toestellen werd lange tijd Alcatel OneTouch gebruikt. Sinds juni 2016 is de benaming OneTouch weggehaald.


Alcatel Telefoons

De toestellen van Alcatel staan vooral bekend om de betaalbare prijskaartjes die ze meekrijgen. Vaak zijn het interessante toestellen die je voor een lage prijs kunt kopen. Vanwege de moordende cocurrentie in de smartphonewereld, richt de fabrikant zich voornamelijk op toestellen met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Voor de beginnende smartphonegebruiker is een Alcatel-telefoon dan ook een zeer goede keuze. Op dit moment zijn er drie verschillende series: de IDOL-, PIXI- en POP-serie. Bekijk ook eens de beste Android aanbiedingen.


Alcatel IDOL 4 Plus

In februari 2016 heeft Alcatel de opvolger van de IDOL 3 aangekondigd: de Alcatel IDOL 4 Plus. De 4 Plus heeft een 5.2-inchbeeldscherm met lcd-technologie. Dit zorgt voor haarscherpe weergave met heldere kleuren en een mooi contrast! De IDOL Plus is daarnaast uitgerust met camera’s die passen bij jouw dynamische levensstijl. De chipset binnenin heeft bovendien acht kernen of “cores” die met elkaar samenwerken. Zo worden de opdrachten die je je smartphone geeft razendsnel verwerkt! Bij deze Alcatel-telefoon krijg je een Alcatel VR bril meegeleverd. Je klikt je toestel in de VR-headset en vervolgens stap je zo in de wereld van Virtual Reality! Alles bij elkaar opgeteld is dit een erg handige telefoon met een mooie set specificaties - en dat voor een Alcatel-prijs!

Specificaties

  • 5.2-inchdisplay
  • 13-megapixelcamera
  • 16GB uitbreidbaar geheugen
  • 3GB werkgeheugen
  • Dual-sim

Alcatel Shine Lite

De Alcatel Shine Lite is een uniek toestel dat in september 2016 voor het eerst is verschenen. Dit toestel is bijvoorbeeld voorzien van een luxe behuizing, die bestaat uit glas en metaal. Hierdoor heeft de telefoon een superstijlvolle afwerking. Ook handig is de vingerafdrukscanner die zich bevindt aan de achterkant van het toestel. Hiermee unlock je je telefoon in een hand- of ja, een vingeromdraai. Bovendien beschikt de Alcatel Shine Lite over een goed stel camera's, waarmee je foto's altijd mooi voor de dag komen. Helemaal bijzonder is de frontcamera, die Alcatel namelijk heeft voorzien van een front-flitser.

Specificaties

  • 5.0-inchdisplay
  • 13-megapixelcamera
  • 16GB uitbreidbaar geheugen
  • 2GB werkgeheugen
  • Vingerafdrukscanner

Alcatel Besturingssysteem

De smartphones van Alcatel draaien allemaal op het besturingssysteem Android, dat ontwikkeld is door Google. Alcatel heeft daaroverheen zijn eigen aanpassingen gedaan, die niet al te veel afwijken van de standaardversie van Android. Op grafisch gebied is er wel redelijk wat aangepast; bijvoorbeeld achtergronden, iconen en kleuren zien er anders uit. Naast de standaard Google-applicaties als Gmail, YouTube, Chrome en Maps, heeft Alcatel zelf ook extra apps toegevoegd. Een handige toevoeging is bijvoorbeeld SwiftKey; met deze functie kun je typen door te swipen.


Alcatel Navigatie

Alcatel maakt gebruik van Google Maps om te navigeren. Dit is de meest gebruikte navigatie-app voor Android-toestellen. Google Maps heeft als belangrijk voordeel dat je vooraf je kaarten kunt laden, zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Zo brengt Maps je van A naar B zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt. Daarnaast houdt de app je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie en zoekt automatisch naar snellere routes bij files. Ten slotte kun je eenvoudig en snel de buurt verkennen. Maps laat de leukste eettentjes, winkels, hotels en plekjes in de buurt zien met slechts één tik op het scherm. Hierbij krijg je dan direct extra informatie te zien, zoals recensies en openingstijden. Je weet dan dus zeker dat dat leuke restaurantje ook echt zo leuk is als 'ie lijkt!


Alcatel Garantie en Reparatie

Net als de meeste fabrikanten biedt Alcatel aan haar klanten twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen. In het geval van accu’s en accessoires heb je recht op zes maanden garantie.

Op de pagina Garantie & Reparatie vind je meer informatie.