Nokia informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Nokia

Nokia is jarenlang de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld geweest. Bijna iedereen herkent direct de iconische Nokia-ringtone en de Nokia 3310 heeft een legendarische status bereikt. Na de overname van Nokia door Microsoft werd het even stil rond het merk. Microsoft bracht de bekende Nokia Lumia-toestellen nu namelijk uit onder eigen naam. Eind 2016 werd duidelijk dat het Finse bedrijf achter de schermen weer hard aan het werk was. De Nokia-merknaam is nu onder licentie bij HMD Global, die deze bekende naam de aankomende jaren zal gaan gebruiken!

Op het Mobile World Congress van 2017 kondigde Nokia vervolgens verschillende toestellen van de nieuwe lijn aan, waaronder een remake van de nostalgische Nokia 3310! Ook op het MWC van 2018 was het bedrijf weer aanwezig en daar werd weer een nieuwe lading aan telefoons gepresenteerd. Ook werd daar bekendgemaakt dat alle aankomende smartphones van het bedrijf onderdeel zijn van het Android One-programma van Google. Dit betekent simpelweg dat de toestellen zijn voorzien van pure Android en daardoor altijd up-to-date zijn qua (beveiligings)updates.


Nokia telefoons

Nokia heeft lange tijd Windows-telefoons geproduceerd, maar inmiddels heeft het bedrijf de overstap gewaagd naar Android-smartphones. Hiermee heeft het Finse bedrijf goed geluisterd naar zijn klanten. Zo zie je namelijk verschillende gewilde elementen terug in de Nokia-smartphones met Android. Hierbij kun je een denken aan een stevige behuizing, goede hardware en de pure Android-ervaring. Hieronder vind je dan ook de meest recente modellen met elk hun eigen unique selling points.


Nokia 9 PureView

Geruchten over de Nokia 9 PureView dateren al uit 2018, maar Nokia presenteerde het toestel toen niet. Dat werd gepland voor het Mobile World Congress in februari 2019, waar deze eyecatcher zeker de show heeft gestolen. Dat komt onder andere door het unieke gebruik van vijf camera’s op de achterkant. Er zijn twee camera’s aanwezig die foto’s maken in kleur, terwijl de andere camera’s gebruikt worden voor hoog contrast en het opvangen van licht. Zo maak je met deze Nokia 9 altijd de perfecte foto. Daarnaast bevat het toestel high-end hardware en qua software zien we een schone versie van Android; Android One!

Specificaties

  • 6-inchdisplay met 2880x1440 pixels
  • Vijfvoudige camera
  • Vingerafdrukscanner achter display
  • Krachtige Snapdragon 845-chip
  • Android One

Nokia 7.2

De Nokia 7.2 is de opvolger van de 7.1 uit 2018. Deze midrange-smartphone heeft veel te bieden. Zo heeft het toestel drie camera’s, die elk geschikt zijn voor verschillende situaties. Je hebt namelijk een 48-megapixel hoofdcamera, een telefotolens voor portretfoto’s met een wazige achtergrond en een groothoeklens om brede onderwerpen vast te leggen. Het display is een 6.3-inchexemplaar met HDR, waardoor contrasten mooi zichtbaar zijn. De Snapdragon 660-processor kan veel apps aan en is ook energiezuinig. Op deze telefoon staat Android One. Dit is de kale versie van Android zoals Google het ontwikkeld heeft, zodat je geen onnodige extra functies of apps hebt!

Specificaties

  • 6.3-inchscherm
  • 48-megapixelcamera
  • 128GB geheugen
  • Fysieke Google Assistant-button
  • Android One

Nokia 6.2

De Nokia 6.2 is de opvolger van de 6.1 van vorig jaar. Dit model komt met een opslagcapaciteit van 64GB en er is ruimte voor een geheugenkaartje. Op de achterkant zijn drie camera’s te vinden: een 16-megapixelcamera, een groothoekcamera en een dieptecamera. Met de dieptecamera maak je foto’s met een scherptediepte-effect. Een camera voor elke situatie dus! De Snapdragon 636-processor kan alledaagse apps zoals Whatsapp, Netflix en nieuwsapps zonder problemen draaien. Het toestel draait op Android One. Dit is de kale Androidversie zoals Google deze heeft ontwikkeld, zonder onnodige extra apps!

Specificaties

  • 6.3-inchdisplay
  • Drie camera's
  • Vingerafdrukscanner
  • 64GB opslaggeheugen
  • Android One

Nokia 5.1

Nokia heeft de populaire Nokia 5 een update gegeven met de Nokia 5.1. Net als zijn voorganger is dit een degelijk toestel met goede hardware en een scherpe prijs. Daarnaast is de Nokia 5.1 voorzien van een strak aluminium body is het toestel dankzij het Android One programma altijd up-to-date. Qua hardware komt deze middenklasser met een aantal leuke features. Zo beschikt het toestel over een mooi 18:9 display van 5.5 inch en schiet je dankzij de 16-megapixelcamera foto's met veel detail! Het toestel heeft verder 16GB uitbreidbare opslag en is te ontgrendelen met de snelle vingerafdrukscanner. Verder is het toestel voorzien van een Mediatek-processor, 2GB aan werkgeheugen en een 3000mAh-batterij.

Specificaties

  • 5.5-inchdisplay
  • 16-megapixelcamera
  • 16GB uitbreidbaar geheugen
  • Vingerafdrukscanner
  • Android One


Nokia besturingssysteem

Alle Nokia-smartphones zijn vanaf 2017 voorzien van Android, terwijl de toestellen vanaf 2018 ook nog eens de Android One- Android Go-stempel hebben gekregen. Android is veruit het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Doordat Android is ontwikkeld door Google, is het bovendien erg makkelijk om je telefoon te synchroniseren met andere Google-diensten. Zo breid je makkelijk en gratis je geheugen uit met bijvoorbeeld Google Drive. Ook heb je met Android rechtstreeks toegang tot de Google Play Store, waar je de keuze hebt uit miljoenen apps. Nokia heeft bij de 2017-toestellen minimale aanpassingen gedaan aan de software van Google.

De smartphones vanaf 2018 zijn de toestellen voorzien van 'Pure Android' en onderdeel van het Android One-programma. Dit betekent simpelweg dat er geen onnodige extra's aanwezig zijn en dat beveiligingsupdates erg snel worden uitgerold. Zo ben je altijd up-to-date op het gebied van beveiliging, maar ook qua versies van het besturingssysteem. Zo heb je altijd een ervaring die 100% puur, veilig en bijgewerkt is!

Van 2011 tot 2014 draaiden alle Nokia Lumia-toestellen op Windows Phone, het door Microsoft ontwikkelde besturingssysteem. Groot voordeel hieraan was dat allerlei Microsoft Office-diensten als Outlook, Word en Excel perfect geïntegreerd waren in het systeem. Hierdoor waren de Nokia Lumia-telefoons dus ideaal voor zakelijke gebruikers.

Voor de niet-smartphones zoals de Nokia 8110 4G en Nokia 3310 3G, ook wel "feature phones" genoemd, ontwikkelt Nokia zijn eigen besturingssysteem. Hierdoor zijn hard- en software altijd perfect op elkaar afgestemd.


Nokia Navigatie

Met de overstap naar Android is Google Maps de standaard navigatie-app geworden. Google Maps is veruit de meestgebruikte en meest precieze navigatie-app die je kunt vinden. Groot voordeel van deze app is dat je niet alleen kaarten kunt bekijken, maar je er ook direct informatie bij krijgt te zien. Zo is het niet alleen makkelijk om de dichtstbijzijnde restaurants te vinden, maar zie je ook direct openingstijden en reviews. Daarnaast is het met Google Maps mogelijk om vooraf kaarten te downloaden. Wel zo handig als je op vakantie gaat. Je downloadt namelijk van tevoren al de kaarten die je nodig hebt, waardoor je eenmaal op bestemming geen data hoeft te gebruiken!

Nokia ontwikkelde vroeger zijn eigen navigatie-software: Nokia Here Drive. Deze app stond standaard geïnstalleerd op alle Nokia Lumia-smartphones. In 2015 is Nokia echter opgehouden met het ontwikkelen van Here en wordt deze app dan ook niet meer standaard meegeleverd met Nokia-smartphones.


Nokia garantie en reparatie

Met een Nokia smartphone krijg je 2 jaar garantie. De garantietermijn van accessoires is 6 maanden. Meer informatie over garantie en reparatie van je Nokia toestel vind je op de garantie- en reparatiepagina.